Slabirea si celulita – Cauzele aparitiei celulitei

CELULITA SE PRODUCE PENTRU CA…

  • Exces de alcool si tigari
  • Lipsa de exercitiu fizica
  • Ereditatea
  • Nevoile energetice ale corpului nostru nu sunt perfect coordonate cu cantitatea de hrana introdusa in organism ( care depinde de cantitate si fregventa). Excesul de lipide se stocheaza in celule inalt specializate, adipocitele. Ele reprezinta tinta tratamentului cosmetic de reducere a grasimilor. Celulita confera pielii un aspect neregulat si gruntiros, asa numita « coaja de portocala ». Tesutul conectiv ,adica fibrele de colagen si elastina, sunt dispuse astfel incat grasimile sa le traverseze structura provocand neregularitati la suprafata pielii, unele dintre ele dureroase. Celulita se concentreaza pe pulpe, solduri, abdomen etc. Daca celulita se depisteaza in stadiu incipient, poate fi inlaturata. In celelalte cazuri se poate reduce cantitativ iar pielea isi poate imbunatatii aspectul.
  • Factori hormonali cum sunt : pubertatea, contraceptivele orale, sarcina si menopauza
  • Variatii in fluxul sanguin

Procesul implicat in eliminarea grasimii se numeste lipoliza. Este un proces fiziologic catalizat de enzyme si modulat de factori hormonali printr-un mecanism complex.

Celulita implica o circulatie sanguina proasta. De asemenea, vasele limfatice care nu contin muschi care sa pompeze fluidul si depind complet de miscarea tesuturilor, produc o scadere a metabolismului si o crestere a lichidului intrestitial care provoaca un aspect exterior neplacut al celulitei. De aceea drenajul limfatic are efect pozitiv in celulita chiar daca nu are o influenta directa, creste circulatia sanguina si presiunea sangelui.

Views:
404
Article Categories:
Celulita

Comments