Trucuri cu legume si fructe

Pietele sunt pline de legume si fructe. Uitati catva timp produsele cosmetice pe care le cumparati, in favoarea unor retete miraculoase, preparate simplu si ieftin, din belsugul de vegetale al acestei veri.

·
  Feliile de cartofi cruzi improspateaza tenul
Curatati un cartof mare si sanatos. Spalati-l si taiati-l felii. Curatati-va fata si faceti o baie de aburi pentru ca porii sa se deschida. Apoi aplicati pe obraz feliile de cartofi si masati usor cu ele pielea. Lasati sa actioneze 10 minute. Spalati-va cu apa calduta. Fata devine de catifea.

·
  Paralutele odihnesc picioarele obosite
Puneti intr-un litru de apa care clocoteste un pumn de paralute (sunt floricelele mici, cu petale albe si mijlocul galben, care seamana cu margaretele; cresc peste tot) si un pumn de frunze proaspete de urzici. Lasati lichidul sa stea 10 minute. Strecurati-l intr-un lighean si faceti o baie de picioare de un sfert de ora. Oboseala dispare imediat.

·
  Morcovi contra pungilor de sub ochi
Luati un morcov mare. Curatati-l, spalati-l si dati-l pe razatoarea mica. Amestecati-l cu o lingurita de ulei de masline. Puneti compozitia doua ore la frigider. Apoi intindeti preparatul de jur imprejurul ochilor. Inchideti ochii. Lasati masca sa actioneze 30 de minute. Spalati-va cu apa calduta.

·
  Capsunele netezesc decolteul
Zdrobiti 2-3 capsune proaspete si bine coapte si amestecati-le cu o lingurita de miere. Cu o pensula groasa sau cu varful degetelor intindeti amestecul uniform peste decolteu. Dupa o ora, spalati masca cu apa calda, combinata cu cateva picaturi de lamaie. Folositi procedeul o data pe saptamana. Conditia: pielea trebuie sa fie foarte curata.

Views:
416
Article Tags:
Article Categories:
Cosmetica Naturista

Comments