Categorii de diete de slabire

Categorii de diete de slabire:

I. Hipocalorice.

Acestea se bazeaza pe limitarea caloriilor consumate. Sunt regimurile “traditionale” urmate pentru a scadea in greutate, fiind si cele mai sanatoase.

Exemple:

a) dieta celor 1.500 de calorii
b) dieta asociata
c) dieta cu supa ‘magica’

II. Dietele asociate
Desi au o eficienta mai redusa si necesita o buna stare de sanatate pentru a fi puse in practica, dietele asociate merita sa fie prezentate, tocmai pentru a sti la ce riscuri va expuneti. Ele se bazeaza pe modul de combinare a alimentelor, in functie de care – ne asigura sustinatorii ei – cele care o urmeaza se ingrasa mai mult sau mai putin. Insa, in general endocrinologii nu privesc cu ochi buni aceste regimuri.

Exemple:

a) antidieta
b) dieta saptamanala
c) dieta definitiva

III. Diete hipergrase

Acestea pleaca de la principiul ca motivul obezitatii consta in amestecul de hidrati de carbon (dulciuri) cu grasimi, hidratii contribuind la aparitia depunerilor de grasimi din glucide si lipide. Daca hidratii de carbon sunt suprimati, organismul este nevoit sa isi consume propriile rezerve de grasime.

Exemple:

a) dieta dr. Atkins
b) dieta dr. Montignac

IV. Diete macrobiotice

Sunt regimuri alimentare care au la baza un mod spiritual de abordare a vietii, complet diferit de cel cvasi-occidental actual. Nu sunt recomandabile, ele putand fi urmate doar cu extrema precautie.

Exemple:

a) dieta Zen
b) dieta macrobiotica

V. Diete “drastice”

Sunt regimuri alimentare care cer multe “sacrificii”: se bazeaza pe un aport redus de calorii si, in unele cazuri, permit consumarea a doar 1-2 alimente. Pot fi urmate numai sub stricta supraveghere medicala.

Exemple:

a) dieta celor 900 de calorii
b) dieta cu fructe si lactate
c) dieta cu grepfrut
d) dieta astronaut

VI. Diete depurative

Scopul acestor diete este de a ajuta organismul sa elimine toxine si sa se regenereze, contribuind, bineinteles, si la scaderea in greutate. Ele sunt recomandate mai ales de catre medicii naturisti. Perioadele optime pentru a le urma sunt primavara si toamna.

Exemple:

a) dieta vegetariana
b) ajunarea
c) dieta cu struguri

Views:
477
Article Categories:
Diete · Diete de slabit · Retete de slabit