Cura de slabire cu fructe si lactate

Se mananca un singur tip de fruct si un singur produs lactat pe parcursul unei zile. Combinatiile cel mai des intalnite sunt banana si lapte sau grepfrut si branza. Se poate urma numai cateva zile (maximum – o saptamana).

Cele 3 elemente de baza:

lapte, banane si grepfrut

Durata: 3-7 zile

Kilograme pierdute: 3 in 3 zile


Contraindicatii:

este interzisa persoanelor cu probleme hepatice si renale

Structura

Dieta cu banane si lapte

Se iau trei mese pe zi, fiecare compusa dintr-o cana (0,25l) cu lapte degresat sau ceai, neindulcit, si doua banane (care se pot consuma ca atare, amestecate cu lapte sau coapte in coaja la cuptor).


Dieta cu grepfrut si branza

Se iau tot trei mese zilnic, compuse dintr-un grepfrut taiat in jumatati si amestecat cu 100 grame de branza degresata. In ambele cazuri, se poate bea apa si ceai in cantitatea dorita. Laptele sau branza pot fi inlocuite cu iaurt degresat, care asigura o digestie mai buna.

Avantaje

Puteti urma acest regim destul usor si aproape oriunde v-ati afla. Nu apare senzatia de foame, bananele fiind satioase. Este o dieta necostisitoare, ideala pentru vegetariene.

Inconveniente

Aduce foarte putine calorii organismului si prezinta carente nutritive importante (de vitamine, proteine etc.). De aceea, acest regim poate provoca subnutritie daca este urmat o perioada mai indelungata decat cea indicata.

Opinia specialistului
Dr. Gheorghe Soare
Medic primar endocrinologie, medic principal medicina interna

„Este o dieta dezechilibrata, care nu se bazeaza pe argumente stiintifice, ci pe convingerea – gresita – ca asocierea celor doua elemente, fruct si derivat lactat, determina o crestere a functiei glandei tiroide si, prin urmare, se pierde in greutate. In plus, acest regim are inconvenientul de a fi monoton si chiar ineficace, pentru ca banana are o valoare calorica ridicata, fiind unul dintre fructele cele mai bogate in hidrati de carbon (zahar).”

Punctaj

Varietate: 1 punct
Kilograme pierdute: 5 puncte
Sanatos: 1 punct
Durata: 4 puncte

Evaluare finala: nu se recomanda.

1 punct = rau
2 puncte = normal (obisnuit)
3 puncte = bine
4 puncte = deosebit
5 puncte = excelent

Views:
611
Article Categories:
Alimentatie · Cure de Slabire · Diete · Diete de slabit

Comments