Dieta de slabire cu struguri

Scopul dietelor depurative este de a ajuta organismul sa elimine toxine si sa se regenereze, contribuind, bineinteles, si la scaderea in greutate. Ele sunt recomandate mai ales de catre medicii naturisti. Perioadele optime pentru a le urma sunt primavara si toamna.

Dupa cum o arata si numele, baza acestei diete o formeaza strugurii, consumati in cantitatea dorita, timp de o saptamana. (In general, se mananca intre 2 si 4 kg pe zi.) Poate fi repetata la fiecare 4 sau 5 luni.


Cele doua elemente de baza:
supa de verdeturi si struguri
Durata:
1 saptamana
Kilograme pierdute:
De la 2 la 2,5 Kg
Contraindicatii:
Nu se recomanda persoanelor cu diabet

Structura

La cele trei mese principale ale zilei (al caror interval poate fi restrans intre jumatatea diminetii si cea a amiezii), se mananca struguri (integral, cu pielita si samburi). De cateva ori pe zi, se poate consuma cate o portie de supa de verdeturi/legume, fara sare. De asemenea, puteti bea infuzie de plante, in cantitatea dorita.

Avantaje

Nu apare senzatia de oboseala si nici de foame.

Inconveniente

O parte din greutatea pierduta este reprezentata de apa care se elimina prin urina, si nu de grasime, dieta fiind foarte diuretica.

Opinia specialistului
Dr. Gheorghe Soare – Medic primar endocrinologie, medic principal medicina interna

“Este potrivita mai ales pentru persoanele cu gusturi culinare vegetariene sau cu probleme de retentie a lichidelor. Endocrinologii mai conservatori le pot gasi neadecvate, in timp ce unii medici homeopati le recomanda ca semiajunari.”

Punctaj

Varietate: 1 p
Kilograme pierdute: 3 p
Sanatos: 3 p
Durata: 4 p

Evaluare finala: Recomandabila

1 punct = rau
2 puncte = normal (obisnuit)
3 puncte = bine
4 puncte = deosebit
5 puncte = excelent

Views:
497
Article Categories:
Diete · Diete de slabit · Regim de slabit

Comments