Combinati cura de slabire cu exercitiile fizice si cu masajul

O bicicleta nu strica niciodata

Cum vine primavara, dispozitia noastra se schimba, se schimba si garderoba si vrem sa aratam si sa ne simtim cit mai bine. Unii isi cumpara bicicleta si profita de fiecare weekend ca sa faca miscare in aer liber, altii prefera sa mearga la sala de aerobic de citeva ori pe saptamina sau sa tina cure de slabire pentru a-si recapata silueta.

Ceea ce multi ignora sau nu stiu, pur si simplu, este ca exercitiile fizice sau dieta alimentara pot deveni mai eficace daca sint insotite de masaj.

De altfel, nu de putine ori am intilnit sfaturi care spun ca este mai eficient sa combini cura de slabire cu masajul sau sauna pentru a capata un tonus muscular mai bun si o tinuta de invidiat.

Cit de util este masajul

Masajul este foarte des folosit de sportivi in curele de recuperare si se recomanda oricui, mai ales daca este asociat cu exercitiile fizice.

Daca pe linga exercitiile pe care le facesi veti apela si la un masor, veti descoperi ca muschii devin mai flexibili si mai puternici fara insa a fi incordati tot timpul sau fara a simti tensiune in muschii pe care ii solicitati in timpul antrenamentelor. Pe linga aceasta, veti obsera ca puteti prelungi durata exercitiilor fizice pentru ca muschii raspund mai bine, fiind mai bine oxigenati.

Nu numai muschii au de cistigat in urma masajului, ci si tendoanele. Prin combinarea exercitiilor de aerobica sau de la sala de fitness cu masaj, tendoanele cistiga in elasticitate si astfel riscul accidentarii scade simtitor.

In plus, conditia fizica pe care mizati atunci cind recurgeti la dieta sau exercitii se va imbunatati simtitor, iar aceasta se va face simtita in intreaga activitate, acasa, la serviciu sau la cumparaturi.

In cazul curelor de slabire se recomanda, in mod special, masajul

In cazul curelor de slabire se recomanda masajul chiar daca, sau mai ales daca, acestea nu sint asociate cu un program de exercitii.

Pe masura ce scade greutatea, corpul pierde din tesutul gras, dar se intimpla ca si muschii sa se deshidrateze si sa isi piarda din suplete.

O data ce apelati la masaj, muschii isi recapata tonusul iar silueta se defineste, capatind un aspect mult mai tineresc.

Pe linga efectul pe care il are asupra aspectului corpului, masajul este si un excelent aliat in lupta cu stresul.

Cum in perioadele de dieta restrictiva este stiut ca anxietatea creste, masajul actioneaza si pe latura reechilibrarii psihice si restabilirii increderii de sine.

Specialistii recomanda tuturor sa apeleze la un masor atunci cind vor sa isi recapete tonusul, dar ne avertizeaza sa ne alegem cu atentie masorul si sa apelam la profesionisti daca vrem ca rezultatele sa apara.

Comments