ETAPA I- 2 SAPTAMANI
• CARNE – fara restrictie de cantitate , gatita fara ulei (gratar, frigarui, friptura la cuptor, fiarta)-inclusiv peste si organe
• MEZELURI – fara restrictie de cantitate
• OUA – 1/ZI
• BRANZETURI FERMENTATE -telemea, cascaval, branza topita-100g/zi
REGULI GENERALE :
1. 5 MESE/ZI
2. NU SE MANANCA INTRE MESE
3. NU SE SARE PESTE MESE
4. NU SE BEA LICHID IN TIMPUL MESEI
PERMISE
LICHIDE: -apa, apa plata , minerala ,carbogazoasa, sifon , ceai , cafea (total 2-3 litri/zi)
(INTERZIS –bauturi de gen COCA COLA, PEPSI….ETC)
INDULCITORI : -ATIFICIALI, CICLAMAT, ASPARTAM, ZAHARINA
CONDIMENTE : -lamaie fara restrictii, sare, boia, piper , condimente din plante, cimbru, marar , patrunjel, (mustar-moderat, fara zahar)
(INTERZIS –hrean , ceapa , usturoi, miere de albine)
CANTAR -SAPTAMANAL
EFFORT FIZIC – echivalent cu 5 km/zi- o ora ½ mers pe jos-15 min. gimnastica/zi
ZAHARUL SI ALCOOLUL BLOCHEAZA SCADEREA PONDERALA!
SE GATESTE FARA ULEI
Impotriva constipatiei : mentolax -2-3 tb/zi
-FUROSEMID -1/2 tb. In ziua a 4-a
-1 tb. In ziua a 10-a
-1 tb. In ziua a 14-a
-ASPACARDIN -se administraza in zilele in care se ia furosemid –doza 4 tb/zi -2 dimineata , 2 pranz
Numai daca exista ameteli-Wallmark (calciu , magneziu, zinc -2tb/zi)
Doar la mesele cu grasimi si fara a deveni obisnuinta ( in general nu se recomanda) –XENICAL -1 tb./zi- ocazii speciale
ETAPA II- 9 ZILE
3 ZILE
• FRUCTE-crude, coapte, compot , sub forma de gustari -500G/ZI
• LEGUME(zarzavaturi)-fara restrictie de cantitate (crude , supe, ciorbe-cu lamaie sau iaurt , ghiveci la cuptor)
• LACTATE PROASPETE -400 G/ZI
Toate acestea trebuiesc mancate in 5 mese/zi
FRUCTE PERMISE:orice in afara de : castane, mango, avocado, struguri, pere, prune, fructe uscate , smochine, stafide, curmale ,etc ; nuci , alune, fistic , semnite
LEGUME , ZARZAVATURI PERMISE rice in afara de: sfecla rosie, cartofi , linte , porumb , fasole uscata, mazare , dovleac , masline
LACTATE PERMISE : lapte , chefir , cas , lapte batut, iaurt, sana, branza de vaci , branza de casa , Mozzarella si Ricotta.
INDICATII:
SUPE : fara ulei, fara bors- cu lamaie
LEGUME GATITE- nu crude , nu cu ulei
FRUCTE –sa se consume separat , nu ca desert ci ca gustari
6 ZILE –CARNE, MEZELURI+ SAU OU-fara restrictie de cantitate
ETAPA III-12 ZILE
3 ZILE
-2 oua/zi; 100g. Branzeturi nefermentate
sau
-1 ou/zi; 200g. Branzeturi nefermentate
Se adauga 2 mese/zi de legume cu pigment verde fara restrictii de cantitate (spanac, urzici, castravete, varza alba, dovlecei , fasole verde, conopida, brocolli , ciuperci , vinete, gulii , ceapa verde , usturoi verde, andive)
3 ZILE
CARNE, MEZELURI+ SAU OU-fara restrictie de cantitate
3 ZILE
FRUCTE-crude, coapte, compot , sub forma de gustari -500G/ZI
LEGUME(zarzavaturi)-fara restrictie de cantitate (crude , supe, ciorbe-cu lamaie sau iaurt , ghiveci la cuptor)
LACTATE -500 G/ZI
3 ZILE
CARNE, MEZELURI(+ – un ou)-fara restrictie de cantitate
ETAPA a IV-a-13 ZILE
2 ZILE
FRUCTE-500G/ZI
LEGUMEfara restrictie de cantitate
LACTATE -500 G/ZI
3 ZILE
CARNE slaba si MEZELURI slabe
La o singura masa a zile o salata verde , ardei verde si varza alba.
2 ZILE
FRUCTE si LEGUME
1 ZI
LACTATE proaspete-500 G/ZI
2 ZILE
FRUCTE si LEGUME
3 ZILE
CARNE slaba si MEZELURI slabe
ETAPA a V-a-8 ZILE
CATE MESE DORESTI PE ZI , FARA RESTRICTIE DE CANTITATE
2 ZILE
FRUCTE si LEGUME
1 ZI
LACTATE proaspete
2 ZILE
FRUCTE si LEGUME
3 ZILE
CARNE slaba si MEZELURI +- un OU/zi
ETAPA a VI-a-10 ZILE
2 ZILE
FRUCTE-500G/ZI
LEGUME
LACTATE proaspete-400 G/ZI
8 ZILE ALTERNATIV:
– o zi –fructe , legume , salate
– o zi –carne slaba( la o masa o salata)
TOTAL 66 ZILE – BAFTA !!!