Slabire prin Alimentatie rationala, hipocalorica

  1. rationala, hipocalorica
  2. Evitam dulciurile, grasimile si fainoasele In exces.

    Evitam alimentele sofisticate, Inecate In foetaje si jeleuri, In paste, sosuri picante, pilule concentrate (supe, sosuri, budinci etc.)



    Vara putem gasi vitamine si saruri minerale In legumele proaspete pe care le avem la Indemana, care nu necesita decat a fi fierte In aburi si stropite cu ulei sau cu foarte putin unt.

    Calciu si fier gasim In varza si In lactate, (iaurtul se digera usor si repede) In banane, spanac, urzici, stevie papadie. Spanacul contine mult nitrat si este bine sa fie consumat proaspat. Caisele sunt foarte bogate In potasiu, morcovul In caroten si vitamina A, ciupercile contin vitaminele B2, PP si H, lamaile si portocalele vitamina C avand actiune alcalinizanta. Soia este bogata In proteine (36 g la 100 g legume). Pestele si ouale pot Inlocui carnea prin proteinele pe care le contin. Carnea de porc este mai putin grasa decat carnea de oaie sau de berbec.

    Este mai sanatos sa consumam grasimi vegetale decat grasimi animale, pentru a nu mari colesterolul din sange, dar este tot atat de primejdios sa tinem un regim prea strict.

    Din cand In cand putem manca legume fierte In abur si cu putin unt, desi acesta este de natura animala. Grasimile nu trebuie sa fie suspendate din alimentatie, fiindca sunt necesare dizolvarii vitaminelor In sange.

    Trebuie sa micsoram cantitatea de zahar din alimentatie. Sucurile de se pot bea si fara zahar. Toate fructele trebuie sa fie consumate normal, crude sau coapte.

    Daca gustul ne este obisnuit cu dulce, putem Inlocui zaharul cu zaharina fiindca zaharul nu trebuie sa depaseasca 10% ca aport de energie.

    Este necesar sa ajutam recuperarea fierului In organism, prin consumarea alimentelor ce contin acest element, femeile avand pierderi de fier prin activitatea lor genitala.

    Pentru scaderea colesterolului trebuie sa renuntam la zahar paste fainoase si si sa facem zilnic miscare suficienta pentru consumarea grasimilor.

    Continutul In al unor produse alimentare:

    1. 1 ou de gaina de 50 g                                    – 85
    2. 1 ou de rata de 60-70 g                 – 100-110
    3. 100 g paine alba obisnuita                             – 250
    4. 100 g paine neagra                                        – 210
    5. 100 g paine semialba                                     – 220
    6. 100 g carne slaba de vaca                            – 150
    7. 100 g creier                                                   – 125
    8. 100 g salau                                                    – 80
    9. 100 ml lapte de vaca                                      – 70
    10. 100 g caramele                                                              – 380
    11. 100 ml rom                                                      – 320
    12. 1 borcan de iaurt                                            – 150
    13. 1 cana de supa                                                              – 10
    14. 100 g pireu de mere                                       – 125

    2 oua de marime obisnuita contin o cantitate de albumina si egala cu cea pe care o gasim Intr-un litru de lapte sau In 300 g friptura la gratar.

    Silueta este minunata daca este egala cu de 7 ori (sau 7 ori si jumatate) lungimea capului (masurata din crestetul capului pana la baza barbiei),

    1. de 10 ori lungimea fetei (porneste de la radacina parului spre barbie),
    2. de 19 ori cat degetul mijlociu,
    3. de 30 ori cat acea a a nasului,
    4. de 7 ori lungimea piciorului, vazut din profil,
    5. latimea de la un umar la celalalt trebuie sa fie mai mica decat lungimea a doua capete,
    6. distanta de la o subtioara la alta trebuie sa fie egala cu lungimea unui cap si jumatate,
    7. Inceputul abdomenului trebuie sa fie la o distanta egala de crestetul capului si talpa piciorului,
    8. piciorul (talpa), din profil, trebuie sa aiba aceeasi lungime ca si capul,
    9. circumferinta taliei, de doua ori circumferinta gatului si de doua ori cat a genunchiului;
    10. iar aceea a genunchiului de doua ori cat cea a Incheieturii mainii si tot de doua ori cat a gleznei,

    diametrul soldurilor sa fie egal cu lungimea capului Inmultita cu doi.

    Republished by Blog Post Promoter

    Diete si Cure de Slabire Similare